Menu
0
Verzendkosten Nederland € 4,95
Verzendkosten België € 10,95

Bee & Flow

Het ecologische familiebedrijf Bee & Flow, bestaande uit Ben, Julia Collier en hun twee kleine kinderen, is een familiebedrijf met passie voor de natuur en een liefde voor de honingbij.

Ze leveren een Mãnuka-honing die rechtstreeks afkomstig is van hun eigen honingbijen die in het afgelegen en ruige deel van Oost-Taranaki, tussen de bovenloop van de Tongahoe rivier en de oevers van het Rotorangi meer, geplaatst zijn. Daar vervaardigen de honingbijen op een natuurlijke wijze van de Mãnuka struiken die gedurende de zomer maximaal 6 weken bloeien hun Mãnuka-honing.

Julia is een groot voorstander om Mãnuka-honing te gebruiken op het lichaam en de huid. Zelf leidt Julia aan rosacrea, een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht waarbij het meest opvallende de felrode kleur van de wangen en de neus is, waarvoor zij wekelijks een gezichtsmasker van hun eigen Mãnuka-honing gebruikt. Hierdoor heeft ze de rosacrea aanzienlijk kunnen reduceren door de helende, anti-bacteriële en activerende werking van de Mãnuka-honing. Een van de jongens van het gezin heeft veel last van eczeem. Ook dit behandelt Julia met Mãnuka-honing door een laag honing aan te brengen op de eczeemplek en de honing gedurende de nacht zijn helende werking te laten verrichten.

De achtergrond van de familie Collier:
“Als jong gezin zijn we een aantal jaar geleden, de uitdaging aangegaan om het leven op een boerderij ons eigen te maken. We wilden onze twee kinderen meegeven hoe mooi de natuur kan zijn zoals ook wij dat tijdens onze eigen jeugd ervaren hebben. In de loop van de jaren zijn we ons bewust geworden van onze rol als ‘meesters’ van het land. Voor ons betekent dit dat we er niet alleen zelf van leven, maar dat we het land ook gezonder en productiever willen achterlaten voor de volgende generatie. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen is het onze overtuiging dat we moeten leren van hen die ons voorgingen, maar tevens willen we ook onze eigen kennis en overtuigingen meenemen om zo het plaatje te kunnen aanvullen en nog mooier te kunnen maken.

De Bee & Flow Mãnuka-honing is een mooi voorbeeld van hoe we ons hebben aangepast aan het boeren leven, waarbij er nieuwe mogelijkheden zijn opgepakt om te delen met de mensen die ons lief zijn. Toen wij de bijzondere medicinale voordelen van de Mãnuka-honing zelf ontdekten wisten wij één ding zeker, dit is iets wat met een breder publiek gedeeld moet worden!

De Mãnuka-struik werd door de vorige generaties Nieuw-Zeelanders gezien als onkruid. Ze werden verwijderd door de boeren (ook door mijn voorouders) zodat hun vee, bestaande uit runderen en schapen, konden grazen op de heuvels. Dit werd toentertijd zelfs door de Nieuw-Zeelandse overheid gestimuleerd. Onze boerderij is al vijf generaties lang in onze familie. Ook mijn grootvader kreeg overheidssteun om honderden hectaren Mãnuka bos te verbrijzelen en te verbranden. Deze vorm van veeteelt heeft er samen met de vruchtbare grond en hoge regenval toentertijd voor gezorgd dat Nieuw-Zeeland internationaal een voorbeeldfunctie heeft met betrekking tot de duurzame kwaliteitsproductie van runderen en lammeren. Desondanks werd het steeds moeilijker om sommige stukken land te gebruiken door bodemerosie en de constante aangroei van nieuwe Mãnuka struiken.

Vandaag de dag zien wij deze inheemse Mãnuka struik als een belangrijk onderdeel van onze landbouw waarmee we een duurzame groei richting de toekomst kunnen bewerkstelligen. We hebben momenteel 20 hectare van ons land teruggegeven aan de natuur; dit zijn de gebieden waar de Mãnuka struik en bijenkorven deel uitmaken van een harmonieus landschap. Wij zijn inmiddels de 6e generatie in de boerenfamilie en weten dat het landschap veel waardevoller is als het deels wordt teruggebracht naar zijn oude glorie. Hierdoor heeft de natuur de vrije hand om de grond heel langzaam te herstellen, hand in hand met de Mãnuka struiken.

Mijn grootvader had destijds wél het inzicht dat niet àl het land zomaar gebruikt kon worden voor het vee en besloot daarom 300 hectare inheems bos te beheren tot een QEII trust reservaat. Dit reservaat beschermd de grond en de begroeiing zodat het nooit meer mag worden gebruikt voor landbouwdoeleinden. Het reservaat is nu het middelpunt van onze boerderij. Voor ons en voor alle mensen uit het gebied is het een plaats geworden waar we allemaal naartoe kunnen gaan om ons te ontspannen en onszelf eraan te herinneren wat het land en zijn natuur zo speciaal maakt. Elke keer als ik een stap zet in dit schitterende natuurgebied, bewonder en waardeer ik altijd enorm het harde werk en de moeite die in het gebied is gestoken door elke voorgaande generatie.

Door de veestapel te verwijderen en de Mãnuka struiken terug te laten keren op de steile gebieden rondom onze boerderij, behouden wij de bodemkwaliteit en vergroten we de biodiversiteit die onze omgeving verrijkt. De integratie van honingbijen en boslandbouw in ons landbouwsysteem bevordert de groei van klavers in ons grasland, waardoor we de natuurlijke rol die herkauwers in de natuur spelen beter kunnen nabootsen en tegelijkertijd de unieke en ongelooflijke waarde van de Mãnuka struik én de Mãnuka-honing kunnen behouden. 

Wij herkennen ons in het verlangen van de moderne consument naar authentieke en duurzame producten. Producten die een sterke en gezonde verbinding hebben met het land en de plaats van herkomst. Daarom leveren wij alleen Mãnuka-honing waarvan wij weten dat het komt van honingbijen die leven op ons eigen land. Land waarvoor goed is gezorgd om het over te kunnen dragen aan de volgende generatie. We doen dit samen met partners die net zo toegewijd zijn als wij en waarbij kwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

De ‘Flow‘- zien wij als het resultaat van het werk van de honingbij en de bijenhouder, de imker. Als wij een gezonde en sterke omgeving voor het bijenvolk creëren dan zullen de bijen een sterke ‘flow’ aan honing produceren. Onze focus ligt dus op het creëren van ‘Bee’ en ‘Flow’ vandaar ook onze bedrijfsnaam: ‘Bee & Flow’.

Ons doel is om een holistische en duurzame onderneming te runnen waarbij we het heuvellandschap van onze boerderij verder ontwikkelen met behulp van de Mãnuka struik die zorgt voor het behoud van zowel de bodemkwaliteit als de honingbij.

En wat is ons uiteindelijke einddoel?
Wij zetten ons in om de familieboerderij met al onze dieren en de natuur zo goed mogelijk te verzorgen: dat het vee gezond mag rondlopen, dat wij de gezonde producten afkomstig van onze boerderij, zoals de ‘Bee and Flow’ Mãnuka -honing, met de rest van de wereld mogen delen en dat we het land gezonder achterlaten voor de toekomstige generaties. Hopelijk dàn kunnen de generaties die na ons komen terugkijken en zeggen: die 'oude jongens' hebben goed werk geleverd.” 

Geen producten gevonden

Ga verder met winkelen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
BelfiusiDEALKBCKlarna Achteraf BetalenBancontactPayPal

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €5