De oprichters van Burt's Bees

< Startpagina < terug naar Kennisbank < terug Baby en kind verzorging

Hoe is Burt’s Bees ontstaan? Hun verhaal achter het product!

Burt Shavitz verliet het drukke New York en zocht de rust in de wilde natuur op. Dit vond hij in Maine (Noord/Oost Amerika), ook wel The Pine Tree State genoemd. Hij kwam aldaar per toeval met honingbijen in contact en raakte zo gefascineerd in de bijen dat hij hobbymatig begon met imkeren. Veel later kruiste Roxanne Quimby zijn pad en stelde Burt voor hem te helpen bij het onderhouden van zijn bijenkasten met de bijkomende onderhoudshandelingen evenals verwerking van de bijenproducten.

Ze startten als zakenpartners met het verkopen van hun eigen gemaakte bijenwaskaarsen en breidde dit langzaam uit. Roxanne verdiepte zich in het maken van natuurlijke producten met gebruikmaking van de ingrediënten uit de bijenkast, maar ook met plantaardige natuurlijke ingrediënten. Zo werd als eerste hun lippenbalsem gecreëerd in 1984 onder de naam Burt’s Bees.
Omdat Burt ter herkenning op al zijn bijenkasten de tekst had gebrand: ‘Burt’s Bees, Dexter M.E.’ vonden zij dit de ideale productnaam en was het merk Burt’s Bees geboren.

De Burt's Bees-producten bereikten New York City tegen het einde van de jaren 1980, waar de natuurlijke ingrediëntenlijst een beroep deed op hippe SoHo-boetieks. De vraag groeide en Quimby verhuisde het bedrijf in 1994 naar Raleigh, North Carolina om talent aan te trekken en de productie te professionaliseren.
Enkele jaren hierna stapte Burt Shavitz uit het bedrijf omdat hij de rust en stilte miste van de natuur en keerde terug naar Maine alwaar hij leefde in zijn kleine hut met de honingbijen en zijn Golden retrievers, aldaar overleed hij ook in 2015. (De hut staat nu bij het hoofdkantoor van Burt’s Bees, een voormalig tabaksmagazijn in Durham, North Carolina).

Roxanne ging verder met het uitbreiden van de productenlijn en verkocht uiteindelijk het bedrijf om zelf weer terug te keren naar de natuur. Met haar geld richt zij een stichting op die zich inzet voor het beschermen van de natuur voor de komende generaties. Ze kocht meer dan 87.000 hectare ongerepte Main-bossen en doneerde deze aan the National Park Service.

Interview Roxanne Quimby 
(De link loopt via Google Drive. Open het bestand in Google Drive met Cloud FlAC/MP3; wel even de cookies toestaan, anders werkt de link niet).

Het bedrijf Burt’s Bees blijft het oogpunt van Burt en Roxanne voortzetten:

“ Burt en Roxanne waardeerden het eenvoudige leven en kenden het belang en de persoonlijke waarde van verbonden blijven met de natuur. Hun levensstijl was low-impact, sociaal en milieubewust. Als back-to-basics, D-I-Y-types, waren ze hun tijd vooruit - hun aanpak is nu net zo overtuigend als altijd.

Roxanne zei altijd dat we, omdat we van de natuur nemen, deze moeten respecteren en behouden. Vandaag volgen we in de voetsporen van haar en Burt door de beste ingrediënten uit de natuur te gebruiken en op onze beurt de natuur te respecteren, zodat we allemaal goed kunnen leven”.

Hun gebruikte ingrediënten:             Hun aanpak:
 

açaí bessen

aloë vera

amandel noten

bloesem extract

bijenwas

cacaoboter

citroen

eucalyptus

granaatappel

honing

karnemelk

katoen

kokum fruit

koninginnegelei

laveldel

mango

pepermunt

shea butter

sinaasappel

veenbessen

wilgenbast

Zonnebloem (deze link is incorrect 🐝Burt’s Bees)

Ingrediënten uit de natuur: product transparantie
Proefdiervrij: Leaping Bunny
Verantwoord inkopen: van de bron
Recyclebare verpakking ♺: waar is het van gemaakt?
Doelstelling 2020-2025: de toekomst

Onze service:

* Verzendkosten:
- Nederland € 4,95
- België & Duitsland € 10,95
Zonder (extra) transactie kosten bij betaling

* Gratis verzending:
- vanaf € 50,00 in Nederland
- vanaf € 70,00 naar België & Duitsland

* Gratis bezorgt vanaf € 15,=
in Sliedrecht en Papendrecht

Vragen?

Heb je een vraag of wil je advies, contacteer ons even......
📞: 06-48482478
📧: info@honing-en-zo.com

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2016 - 2023 Honing-en-zo.com | sitemap | rss