Mede en honingbier

< terug naar Honingassortiment

De Noordelijke Mederij, opgericht in 2019 in het Groningse Westerkwartier, brouwt met grote passie op traditionele en ambachtelijke wijze Mede (honingwijn) zoals dit in de Middeleeuwen ook al gebeurde! Zij gebruiken hiervoor 100% zuivere en rauwe honing, water, gist en soms kruiden en/of fruit, zonder toevoeging van conserveermiddelen, kunstmatige kleur- en/of smaakstoffen of kristalsuiker. Door de hoge productienormen & -eisen van de Noordelijke Mederij, samen met de secuur geselecteerde, natuurlijke ingrediënten brouwen zij een Mede zoals deze ook hoort te zijn, namelijk puur, smaakvol en met karakter! Gestart als hobby en nu al na een paar jaar de koploper in de Benelux met hun bijzondere Mede soorten zoals de driemaal prijswinnaar Stroopwafel Specialty Sweet Mede,  een eenmalige editie van Apple Pie Whisky Cask Barrel Aged en veel meer.........Dit is Genieten op z'n best!

Dit jaar wonnen zij bij de Mead Madness Competition Cup 2022 de GRAND CHAMPION PRO 2022 GOLD Hoofdprijs voor hun Bloemen Mede (Wildflower Traditional Mead), maar ook Goud,  Zilver en Bronzen medailles in verschillende Mede categorieën en hun honingbier, in totaliteit maar liefst 12 medailles

 • Aardbeien Melomel Sweet
  Aardbeien Melomel Sweet

  De Aardbeien Melomel Sweet Mede, gebrouwen van lokaal gekweekte Aardbeien en honing van de lokale imker is een zoete, maar ook heerlijk fruitige Mede door toevoeging van Aardbeien tijdens het brouwproces.

  Fles 500 ml

  € 23,95
 • Apple Pie Whisky Cask Barrel Aged
  Apple Pie Whisky Cask Barrel Aged

  Een Appeltaart gekruide Mede die een zoete, volle en complexe smaak heeft door de combinatie van appels, honing en appeltaartkruiden, waarna de Mede 1,5 jaar heeft kunnen narijpen in een Whisky eikenhouten vat.

  Fles 500 ml

  € 43,50
 • Apple Pie Rum Cask Barrel Aged
  Apple Pie Rum Cask Barrel Aged

  De Apple Pie Rum Cask Mede is een gekruide Mede, zoet en apart van smaak door de combinatie van appels, honing en appeltaartkruiden die nagerijpt is in een rum vat. Oma's heerlijke appeltaart in een fles gebotteld.

  Fles 500 ml

  € 28,95
 • Bloemen honing mede
  Bloemen honing mede

  Een traditionele Mede met een zoete honingsmaak en een vol bloemen aroma dat het honingkarakter benadrukt doordat de gebruikte honing ongefilterd en puur is, zo uit de honingraat geperst. Heerlijk als Glühmede.

  Fles 500 ml

  € 14,95
 • Helaas, er is géén afbeelding beschikbaar.

  Blueberry White Chocolate Mede

  Blueberry White Chocolate Mede is gebrouwen van Blauwe Bessen en honing, heeft een half jaar gerijpt in een Port vat en kreeg een beetje witte chocolade als toevoeging ter verfijning van de smaak en afdronk.

  Fles 500 ml

  € 38,95
 • Double Berry Cherry
  Double Berry Cherry

  Double Berry Cherry Mede, gebrouwen met bloemenhoning en drie verschillende blauwe fruitsoorten is een heerlijke -niet al te zoete- fruitige Mede die bij elke gelegenheid gedronken kan worden door de frisse nasmaak.

  Fles 500 ml

  € 23,95
 • Jeneverbes Vlierbloesem Semi-Sweet
  Jeneverbes Vlierbloesem Semi-Sweet

  Een Jeneverbes met Vlierbloesem Mede is een semi-zoete Mede van een Vlierbloesem extract waarna fermentatie heeft plaatsgevonden met de Vlierbloesems. De Mede neigt wat smaak en geur betreft naar Gin.

  Fles 500 ml

  € 16,50
 • Kersen Bourbon Cask Barrel Aged
  Kersen Bourbon Cask Barrel Aged

  De Kersen Barrel Aged Bourbon Cask Mede is gebrouwen van Kersen en honing welke na fermentatie ruim een jaar nagerijpt heeft op een Jack Daniels bourbon houten vat. De Mede is zoet, off-dry en semi-sweet van smaak.

  Fles 500 ml

  € 33,95
 • Oranjebloesem Vanille and Oak
  Oranjebloesem Vanille and Oak

  De Oranjebloesem Mede is een zoete, volle Mede met een romige smaak die gebrouwen wordt door, na fermenteren van de Citrushoning (Oranjebloesem), de Mede te laten narijpen op eikenhout en Vanillebonen.

  Fles 500 ml

  € 17,50
 • Stroopwafel Specialty Sweet
  Stroopwafel Specialty Sweet

  Stroopwafel Specialty Sweet Mede is een gekarameliseerde Mede met Kaneel en Vanille kruiden die na fermentatie nagerijpt is op een eikenhouten vat waardoor een volle smaak gevormd is.
  Bekroond met drie prijzen!

  Fles 500 ml

  € 33,95
 • Helaas, er is géén afbeelding beschikbaar.

  Viking Coffee Stout Braggot honingbier

  Dit licht gekarameliseerd, donker honingbier is mooi uitgebalanceerd tussen de bitterheid van de hop en het volle koffiearoma, alwaar de geroosterde mout in combinatie met de honing zorgt voor een smaakverrijking.

  Fles 33 cl

  € 4,50
 • Viking Mango Braggot honingbier
  Viking Mango Braggot honingbier

  Dit Viking Mango IPA Braggot honingbier heeft een zachte bitterheid en een fruitig aroma door de fermentatie van Mango en Citrus honing. Een kleine toevoeging van rookmout geeft een lichte, maar perfecte afdronk.

  Fles 33 cl

  € 3,99
 • Melius honingbier
  Melius honingbier

  Melius bier, een een mooi blond Belgisch biertje met een licht bittere afdronk en een zoete, niet overheersende nasmaak.

  Fles 33 cl.

  € 2,50
 • Ambrosia honingwijn, 50ml
  Ambrosia honingwijn, 50ml

  Door een natuurlijk proces van vergisting van water met honing, en later het toevoegen van verschillende kruiden, ontstaat de honingwijn.

  Flesje: 50ml

  € 1,50
© 2016 - 2022 Honing-en-zo.com | sitemap | rss