Mede en Honingbier

 

De Noordelijke Mederij, opgericht in 2019 in het Groningse Westerkwartier, brouwt met grote passie op traditionele en ambachtelijke wijze Mede (honingwijn) zoals dit in de Middeleeuwen ook al gebeurde! Zij gebruiken hiervoor 100% zuivere en rauwe honing, water, gist en soms kruiden en/of fruit, zonder toevoeging van conserveermiddelen, kunstmatige kleur- en/of smaakstoffen of kristalsuiker. Door de hoge productienormen & -eisen van de Noordelijke Mederij, samen met de secuur geselecteerde, natuurlijke ingrediënten brouwen zij een Mede zoals deze ook hoort te zijn, namelijk puur, smaakvol en met karakter! Gestart als hobby en nu al na een paar jaar de koploper in de Benelux met hun bijzondere Mede soorten zoals de driemaal prijswinnaar Stroopwafel Specialty Sweet Mede,  een eenmalige editie van Apple Pie Whisky Cask Barrel Aged en veel meer.........Dit is Genieten op z'n best!

Dit jaar 2022 wonnen zij bij de Mead Madness Competition Cup 2022 de Grand Champion Pro 2022 GOLD Hoofdprijs voor hun Bloemen Mede (Wildflower Traditional Mead), maar ook Goud,  Zilver en Bronzen medailles in verschillende Mede categorieën en hun honingbier, in totaliteit maar liefst TWAALF medailles! 🐝 

Wil je zelf Mede proberen te maken?
Kijk even bij onze Informatieve boeken, we hebben twee boeken die uitleg geven over hoe zelf Mede te maken.

per pagina
 • Apple Pie Whisky Cask Barrel Aged Mede
  Apple Pie Whisky Cask Barrel Aged Mede

  Een Appeltaart gekruide Mede die een zoete, volle en complexe smaak heeft door de combinatie van appels, honing en appeltaartkruiden, waarna de Mede 1,5 jaar heeft kunnen narijpen in een Whisky eikenhouten vat.

  Fles 500 ml

  € 43,50
 • Apple Pie Rum Cask Barrel Aged Mede
  Apple Pie Rum Cask Barrel Aged Mede

  De Apple Pie Rum Cask Mede is een gekruide Mede, zoet en apart van smaak door de combinatie van appels, honing en appeltaartkruiden die nagerijpt is in een rum vat. Oma's heerlijke appeltaart in een fles gebotteld.

  Fles 500 ml

  € 28,95
 • Banana Cream Pie Melomel Sweet Mede
  Banana Cream Pie Melomel Sweet Mede

  Gemaakt met honing, bananen en vanille koekjes geven deze ingrediënten de Mede een volle en romige smaak met een verrassende karamelsmaak afdronk, eigenlijk is het een romige bananentaart in een fles gebotteld.

  Fles 500 ml

  € 26,50
 • Blauwe Bessen Mede
  Blauwe Bessen Mede

  Gefermenteerd met Oranjebloesemhoning en Blauwe bessen, heeft deze Mede een fruitige smaak met een lichte en verfijnde twist van Citrus. Het is een zachte Mede die neigt naar een lichte Port.

  Fles 500 ml

  € 19,95
 • Bloemen honing mede
  Bloemen honing mede

  Een traditionele Mede met een zoete honingsmaak en een vol bloemen aroma dat het honingkarakter benadrukt doordat de gebruikte honing ongefilterd en puur is, zo uit de honingraat geperst.

  Fles 500 ml

  € 14,95
 • Blueberry White Chocolate Mede
  Blueberry White Chocolate Mede

  Blueberry White Chocolate Mede is gebrouwen van Blauwe Bessen en honing, heeft een half jaar gerijpt in een Port vat en kreeg een beetje witte chocolade als toevoeging ter verfijning van de smaak en afdronk.

  Fles 500 ml

  € 19,95
 • Double Berry Cherry Mede
  Double Berry Cherry Mede

  Double Berry Cherry Mede, gebrouwen met bloemenhoning en drie verschillende blauwe fruitsoorten is een heerlijke -niet al te zoete- fruitige Mede die bij elke gelegenheid gedronken kan worden door de frisse nasmaak.

  Fles 500 ml

  € 24,95
 • Hipocras honingwijn
  Hipocras honingwijn

  Een kruiden honingwijn gefermenteerd met honing, rode druiven en verschillende specerijen, die al gebrouwen werd in de 14e eeuw en waarschijnlijk ook al ten tijde van de Romeinen die de drank als heilzaam zagen.

  Fles 500 ml

  € 14,95
 • Kersen Mede
  Kersen Mede

  Deze Kersen (Cherry) Melomel Sweet Mede won in De Mead Madness Competition Cup 2022 een Zilveren prijs. Het is een Mede gebrouwen met honing en zure kersen. Een fruitige en verfrissende Mede.

  Fles 500 ml

  € 19,95
 • Kersen Bourbon Cask Barrel Aged Mede
  Kersen Bourbon Cask Barrel Aged Mede

  De Kersen Barrel Aged Bourbon Cask Mede is gebrouwen van Kersen en honing welke na fermentatie ruim een jaar nagerijpt heeft op een Jack Daniels bourbon houten vat. De Mede is zoet, off-dry en semi-sweet van smaak.

  Fles 500 ml

  € 33,95
 • Uitverkocht bij de Brouwerij

  Oranjebloesem Vanille and Oak Mede
  Oranjebloesem Vanille and Oak Mede

  De Oranjebloesem Mede is een zoete, volle Mede met een romige smaak die gebrouwen wordt door, na fermenteren van de Citrushoning (Oranjebloesem), de Mede te laten narijpen op eikenhout en Vanillebonen.

  Fles 500 ml

  € 17,50
 • Uitverkocht bij de Brouwerij

  Stroopwafel Specialty Sweet Mede
  Stroopwafel Specialty Sweet Mede

  Stroopwafel Specialty Sweet Mede is een gekarameliseerde Mede met Kaneel en Vanille kruiden die na fermentatie nagerijpt is op een eikenhouten vat waardoor een volle smaak gevormd is.
  Bekroond met drie prijzen!

  Fles 500 ml

  € 33,95
per pagina

Onze service:

* Verzendkosten:
- Nederland € 4,95
- België & Duitsland € 10,95
Zonder (extra) transactie kosten bij betaling

* Gratis verzending vanaf:
- € 50,00 in Nederland
- € 70,00 naar België & Duitsland

* Levering binnen 1 dag (mits voorradig)

* Cadeau zelf samen te stellen

* Gratis inpakken van cadeau's
(met inpakpapier, folie en lint)

Maak je eigen bedankt-cadeautje voor je gasten of cursisten!

Geef een zelf gevuld (honing) potje na afloop van een ceremonie, lezing of cursus, waarbij je je eigen tekst of bedankt-woorden schrijft, je eigen etiket of logo op het potje plaatst en creëer je eigen onvergetelijke dag!

Vragen?

Heb je een vraag of wil je advies, contacteer ons even......
📞: 06-48482478
📧: info@honing-en-zo.com

Meer weetjes:

Lees hier mijn blog-jes

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2016 - 2022 Honing-en-zo.com | sitemap | rss