Mãnuka-honing

< terug naar Honingassortiment

Mãnuka-honing wordt gemaakt van de nectar van de roze, rode of witte Mãnuka bloem (Leptospermum scoparium). De Leptospermum scoparium is de meest verspreide inheemse plant van Nieuw-Zeeland, van de laaglanden tot bergachtige gebieden in zeer verschillende habitats. Mãnuka wordt ook wel de Nieuw-Zeelandse tea tree genoemd omdat een van nature aanwezige verbinding in Mãnuka-honing zorgt voor een unieke bio-activiteit in de honing. Eén van de chemische waardes in de Mãnuka-honing die wordt gebruikt om het niveau van de antibacteriële eigenschappen van de Mãnuka-honing aan te geven is de antibacteriële werking van Methylglyoxal (MGO). Een combinatie van verschillende stoffen in de honing is bepalend voor de mate van niet-waterstofperoxide antibacteriële activiteit die nodig is voor het doden van sommige soorten ziekteverwekkende micro-organismen. Hoe hoger de Methylglyoxal (MGO) waardes des te krachtiger de bioactieve kwaliteiten van de Mãnuka-honing. De antibacteriële activiteit van Mãnuka-honing wordt ook aangegeven in een UMF-factor. Het UMF is een indicator/gradatiesysteem voor de zuiverheid en kwaliteit van de honing. Alleen het MGO-gehalte voldoet niet om de zuiverheid en authenticiteit van de Mãnuka-honing vast te stellen.  Deze UMF-codering is een internationaal kwaliteitshandelsmerk én is een onafhankelijk certificeringslabel (UMF-label) dat de echtheid, de kwaliteit én de authenticiteit van de Nieuw-Zeelandse Mãnuka-honing garandeert.  Alleen bedrijven met een geregistreerde licentie bij de UMF Honey Association mogen deze UMF-codering hanteren en dit op hun etiketten/labels plaatsen! Zij voldoen aan vooropgestelde criteria van het UMFHA waarbij wordt nagegaan dat de Mãnuka-honing die dat bedrijf levert én ook exporteert de natuurlijke, onvervalste Mãnuka-honing is die de unieke niet-waterstofperoxide antibacteriële eigenschap bevat.

Wij verkopen ALLEEN Mãnuka-honing van imkers uit Nieuw-Zeeland met een UMF-geregistreerde licentie waardoor wij en u als klant weet dat we pure en zuivere Mãnuka-honing in handen hebben!

 • Mãnuka-honing UMF 12+ & MGO 390+
  Mãnuka-honing UMF 12+ & MGO 390+

  Het bedrijf Bee & Flow Mãnuka levert 100% onvervalste en pure Mãnuka-honing, gecontroleerd door de Nieuw-Zeelandse regering (MPI) en is UMF(HA)-gelicenseerd.

  Gehaltes: UMF-gehalte 12+ en MGO-gehalte 390+

  Pot 250 gram

  € 53,95
 • Mãnuka-honing UMF 16+ & MGO 570+
  Mãnuka-honing UMF 16+ & MGO 570+

  Het bedrijf Egmont Honey levert 100% onvervalste Mãnuka-honing, gecontroleerd door de Nieuw-Zeelandse regering (MPI) en is UMF(HA)-gelicenseerd.
  UMF gehalte 16+ & MGO gehalte 570+.

  Pot 250 gram €69,95
  Pot 500 gram €149,95

 • Mãnuka-honing UMF 20+ & MGO 820+
  Mãnuka-honing UMF 20+ & MGO 820+

  Het bedrijf Egmont Honey levert 100% onvervalste Mãnuka-honing, gecontroleerd door de Nieuw-Zeelandse regering (MPI) en is UMF(HA)-gelicenseerd.
  UMF gehalte 20+ & MGO gehalte 820+.

  Pot 250 gram €120,95
  Pot 500 gram €199,95

© 2016 - 2022 Honing-en-zo.com | sitemap | rss