Retourneren

Retourneren

Hoelang is mijn bedenktermijn?
U heeft het recht om uw bestelling, zonder opgave van redenen, te herroepen/annuleren binnen een termijn van 14 dagen.
Deze herroepingstermijn bedraagt 14 dagen na de dag waarop U of een door U aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de complete bestelling fysiek in bezit krijgt. 

Hoe kan ik mijn pakket retourneren?
Wanneer U een gedeelte of de volledige bestelling wilt retourneren (het herroepingsrecht uit wilt oefenen) neemt U eerst contact met ons op. Doe dit voordat de herroepingstermijn van 14 dagen is verstreken, anders vervalt uw recht op retourneren. De directe kosten van het terugzenden van de goederen zijn voor uw eigen rekening. Na het beroep op zijn herroepingsrecht heeft de consument (nog eens) 14 dagen om het product terug te sturen.
Na uw aanmelding van retourneren bij ons, krijgt U van ons een  

Zodra wij de goederen in ons logistiek centrum hebben ontvangen, informeren wij u eerst in een bevestigingsmail over het aantal geretourneerde artikelen en het restitutiebedrag. Vanwege een interne systeemwijziging kunnen terugbetalingen momenteel zijn vertraagd. Wij zullen elke bestelling verwerken en de bijbehorende terugbetaling tijdig starten. Het geld wordt dan teruggestort via dezelfde betaalmethode die u heeft gebruikt om uw aankoop te doen.

 

Binnen hoeveel dagen over de beschadigde producten contact opnemen? Klachten over producten die niet voldoen aan de hoge C&A-standaarden, moeten binnen de wettelijke garantietermijnen bij ons binnengekomen zijn. Stuur de betreffende producten met een beknopte toelichting en onder vermelding van uw bankrekeningnummer naar het volgende adres:

 

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 

Hoelang duurt het voordat ik mijn geld teruggestort krijg bij een geretourneerd product?

Als je de overeenkomst herroept, ontvangt je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug.

Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

 

Wat gebeurt er wanneer de door mij teruggestuurde producten sporen van gebruik vertonen?
Wij vragen om uw begrip voor het feit dat wij alleen de volledige verkoopprijs kunnen restitueren, indien u de geretourneerde producten niet meer heeft gebruikt dan noodzakelijk is om de aard, de kenmerken en de werking daarvan vast te stellen. Indien de producten voor andere dan de hiervoor genoemde zaken gebruikt zijn en indien het originele label verwijderd is of er duidelijke sporen van verdergaand gebruik (make-up en lippenstift-vlekken, geuren e.d.) zijn op goederen die verder zonder gebreken zijn, worden deze voor ons onverkoopbaar en dan moeten wij helaas aanspraak maken op een vergoeding ter hoogte van de verkoopprijs. In zo'n geval wordt (een deel van) de aankoopprijs als schadevergoeding ingehouden.

 

Op welke wijze worden de kosten terugbetaald aan mij na retourzending van de producten? De kosten worden terugbetaald op dezelfde wijze als waarop u het bedrag heeft betaald.

 

Onze retourvoorwaarden

Hierbij nog even een opsomming van onze retourvoorwaarden:

Je hebt 30 dagen de tijd om de overeenkomst te herroepen. Zonder reden. Dat is jouw ‘herroepingsrecht’. Binnen de zichttermijn kun je het artikel rustig bekijken zoals je in een winkel ook zou doen.

Hoe je gebruik maakt van het herroepingsrecht:

• door dit kenbaar te maken op MijnBCC.

• via een van onze BCC winkels.

Je kunt het artikel alleen terugsturen als:

• het artikel compleet en onbeschadigd is.

• het in de - voor zover mogelijk - originele staat is en in de fabrieksverpakking zit.*

*Mocht er eventuele waardevermindering ontstaan omdat je het artikel op een andere manier hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen we je de waardevermindering doorberekenen.

Let op, voor sommige artikelen geld een waardevermindering van 100% waaronder;

• Artikelen die op eigen initiatief zijn aangepast.

• Verzegelde producten waarvan de verzegeling is verbroken en waarbij de specificaties, kenmerken en aard van het product al in de verpakking volkomen helder zijn (bijv. batterijen, inktcartridges, usb-sticks, kabels, lampen)

Wanneer dit het geval is zullen wij contact met je opnemen en overleggen wat je wilt dat we met jouw retourzending doen.

Retourneren is niet mogelijk voor:

• Verbruiksartikelen die in de bedenktermijn kunnen bederven.

• Artikelen die je om hygiënische of gezondheidsredenen niet kunt terugsturen als je de verzegeling hebt verbroken.

• Beeld en geluidsdragers,  games en computersoftware waarvan de verzegeling is verbroken.

• Digitale codes voor downloads en/of waardes

Retourformulier

Je kunt via MijnBCC  je retour doorgeven. Je mag ook het modelformulier gebruiken om een artikel te retourneren. Dit is niet verplicht; ook zonder het formulier geldt je herroepingsrecht.

Verzendkosten retourneren

Indien je het artikel inlevert bij een DHL servicepunt betaal je geen verzendkosten.

Terugbetaling

Je krijgt van ons een e-mail zodra we je retour hebben verwerkt. We storten het bedrag binnen 7 werkdagen na herroeping terug. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat we de producten hebben ontvangen of totdat je hebt aangetoond dat je de producten hebt opgestuurd. Wanneer je hebt betaald door middel van betaling in termijnen, dan wordt jouw financieringsovereenkomst automatisch ontbonden als je gebruik maakt van je herroepingsrecht

We betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je het artikel hebt afgerekend. Als je betaald hebt met een cadeaubon, betalen we de waarde van de bon uit.

 

Ik wil een product terugsturen, hoe doe ik dat?

Hieronder staat per bezorgmethode weergegeven hoe je een product kunt retourneren.

Check vooraf wel even onze retourvoorwaarden om verrassingen te voorkomen.

Tot 30 dagen na ontvangst van het product kun je jouw product retour sturen, maar sommige producten zijn hiervan uitgesloten en BCC kan eventueel waardevermindering berekenen.
 

Het pakket verstuur je aan BCC.
Het retouradres en verzendetiket kun je deze via deze link inzien en downloaden.

Kun je het etiket met retouradres niet uitprinten?
Schrijf ons retouradres en jouw eigen naam en adres op een apart briefje en plak dit op het pakket.
Plak dit niet over de originele barcode op het pakket.

Ons retouradres is:

BCC
Ontvangst Goederen
Webshop retour
Bellsingel 61
1119 NT Schiphol-Rijk
 

Verpak je product goed en stevig en lever het in bij een DHL Servicepunt. Gebruik hiervoor het verzendetiket en voeg jouw klantgegevens (naam, adres en woonplaats) en ordernummer toe in de doos.
Het pakket wordt kosteloos verstuurd.

Kies je ervoor een andere vervoerder dan DHL te gebruiken voor het terugsturen? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.
 

Geen DHL Servicepunt in de buurt?
Dan is er altijd nog de mogelijkheid langs te komen bij één van onze BCC winkels.
 

Bewaar jouw verzendbewijs of afgiftebewijs tot alles geregeld is.

Op welke manier krijg ik mijn geld terug bij een retour?

Je krijgt van ons een e-mail zodra we je retour hebben verwerkt. We storten het bedrag binnen 7 werkdagen na herroeping terug. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat we de producten hebben ontvangen of totdat je hebt aangetoond dat je de producten hebt opgestuurd. Wanneer je hebt betaald door middel van betaling in termijnen, dan wordt jouw financieringsovereenkomst automatisch ontbonden als je gebruik maakt van je herroepingsrecht

We betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je het artikel hebt afgerekend. Als je betaald hebt met een cadeaubon, betalen we niet de waarde van de bon uit. Je kunt het tegoed (na de verwerking van je retour) opnieuw bij ons besteden.

In de winkel betalen wij tot maximaal 100 euro contant terug en zullen wij het resterende deel, of als je wil gewoon het hele bedrag naar je overmaken en heb je het binnen 7 werkdagen bijgeschreven op je rekening.

Indien je hebt betaald met je PIN dan kan je ook retourpinnen in de winkel. In dat geval staat het bedrag na een dag weer op je rekening.

Hoe stuur ik een product retour?

 

© 2016 - 2022 Honing-en-zo.com | sitemap | rss