Wat is leatherwood honing?

< startpagina < terug naar Kennisbank < terug naar Gezondheidsvoordelen

De Leatherwood crème honing is afkomstig van Tasmanië, het eiland ligt onder Australië, en wordt gewonnen van de zogenaamde 'Leatherwood' bomen (Eucryphia lucida), een naam die is afgeleid van de "leerachtige" textuur van het hout van de boom. Hoewel deze honing bleek is van kleur en bijna parelmoerachtig oogt, is de smaak zeer kruidig en vrij sterk. Leatherwood honing staat bekend om zijn genezende en gezondheid bevorderende werking en wordt getest op zijn geneeskrachtige eigenschappen, peroxidegehalte of totale activiteit (fenoloplossing equivalent aan desinfecterend fenol van ziekenhuiskwaliteit).
Tests hebben ook aangetoond dat Leatherwood een hoog gehalte aan antioxidanten bevat en een belangrijke bron van prebiotica is (hulp voor de gezondheid van de maag) en ook ontstekingsremmend werkt wanneer het op wonden wordt aangebracht.

De drie gezondheidsvoordelen van Leatherwood honing zijn:

  • Het is goed voor de maag. 
    De honing heeft prebiotische eigenschappen die zowel slechte bacteriën onderdrukken als helpen bij de groei van nuttige organismen in het lichaam.
  • Voor de behandeling van infecties en wonden. 
    Deze honing wordt al lang gebruikt voor de behandeling van wonden, snijwonden, zweren, zweren, brandwonden, infecties en schaafwonden. De antimicrobiële eigenschappen van wilde honing werken antibacterieel, houden de wond vochtig terwijl ze een beschermende barrière toevoegen en schadelijke micro-organismen afweren.
  • Het is een bron van antioxidanten. 
    De honing is een geweldige bron van antioxidanten. Aangenomen wordt dat antioxidanten gunstig zijn bij het voorkomen van gezondheid gerelateerde problemen zoals kanker, hartaandoeningen, beroertes, cataracten, de ziekte van Alzheimer, artritis en ouderdomssymptomen.

De Leatherwood boom maakt deel uit van het geslacht Eucryphia waarvan er zeven ondersoorten zijn verspreid in Australië (5) en Chili (2). Tasmanië zelf heeft twee ondersoorten, de overheersende Eucryphia lucida waarvan de overgrote meerderheid van de honing wordt geproduceerd, en de Eucryphia milliganii. Het verzamelen van de honing door de honingbijen gebeurt op een hoogte van meer dan 1000 meter. In Chili produceert de Eucryphia cordifolia goede gewassen (plaatselijk bekend als Ulmo) voor hun imkers.

Tasmanië ligt op 42 graden zuiderbreedte en deelt deze breedtegraad met alleen het Zuidereiland Nieuw-Zeeland en het meest zuidelijke Zuid-Amerika. De Leatherwood-honing in Tasmanië komt alleen voor aan de westkant van het eiland in de ruige en onherbergzame bergen waar hij deel uitmaakt van het bladerdak van het koele, gematigde regenwoud. Het eiland ligt in het pad van de "Roaring Forties", de poolwinden die constant het weer beheersen - vanuit de westkust. Deze winden voeren zware met vocht beladen wolken het land binnen die wordt onttrokken aan de Grote Zuidelijke Oceaan, om vervolgens veel van deze regen af ​​te zetten op de westkust van Tasmanië, waardoor het regenwoud wordt bewaterd waar de Leatherwood-bomen groeien.

De Leatherwood-boom zelf kan 30 meter hoog worden, maar meestal ongeveer 15 meter. Hij bloeit jaarlijks halverwege tot laat in de zomer met een overvloed aan bloemen, zo dicht dat het soms lijkt alsof er een witte sluier over het bos is geslagen die de lucht vult met zijn kruidige aroma. Gedurende een korte periode van 6 - 8 weken van het jaar komt de zomer naar deze wilde plek met de jaarlijkse bloei van de Leatherwood-bloem, Eucryphia Lucida, als gevolg. 

Onze service:

* Verzendkosten:
- Nederland € 4,95
- België & Duitsland € 10,95
Zonder (extra) transactie kosten bij betaling

* Gratis verzending:
- vanaf € 50,00 in Nederland
- vanaf € 70,00 naar België & Duitsland

* Gratis bezorgt vanaf € 15,=
in Sliedrecht en Papendrecht

Vragen?

Heb je een vraag of wil je advies, contacteer ons even......
📞: 06-48482478
📧: info@honing-en-zo.com

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2016 - 2023 Honing-en-zo.com | sitemap | rss