Propolis werking bij keelontsteking en hoest

< startpagina < terug naar Kennisbank < terug naar Gezondheidsvoordelen

"Propolis werking bij keelontsteking en hoest".

Onderzoek 1:
“Een vergelijking van het effect van honing, dextromethorfan en difenhydramine op nachtelijke hoest en slaapkwaliteit bij kinderen en hun ouders”, Juli 2010.
Onderzoekers: Mahmood Noori Shadkam, Afdeling Kindergeneeskunde, Shahid Sadoughi Universiteit voor Medische Wetenschappen, Yazd, Iran. Hassan Mozaffari-Khosravi, Afdeling Voeding, Shahid Sadoughi Universiteit voor Medische Wetenschappen, Yazd, Iran.
Mohammed Reza Mozayan, Afdeling Engelse taal, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

Het originele wetenschappelijk onderzoek (Engelse)

Doelstelling van het onderzoek:
Hoesten is een veel voorkomend symptoom van bovenste luchtweginfecties (URI's) die de slaap van kinderen en hun ouders verstoren. Er is nog geen betrouwbare behandeling om URI's en de daarmee samenhangende hoest te bestrijden; geneesmiddelen zoals dextromethorfan (DM) en difenhydramine (DPH) worden nu echter voornamelijk in de wereld gebruikt. Het doel van deze studie is om het effect van honing, DM en DPH op de nachtelijke hoest en slaapkwaliteit van kinderen en hun ouders te vergelijken.

Conclusie na het onderzoek:
Het resultaat van de studie toonde aan dat het ontvangen van een dosis van 2,5 ml honing voor het slapengaan een meer verlichtend effect heeft op door URI's geïnduceerde hoest in vergelijking met doses DM en DPH.

Onderzoek 2:

“Honing, Propolis en Royal Jelly: een uitgebreid overzicht van hun biologische acties en gezondheidsvoordelen”, Februari 2017.
Instituut voor voedselzekerheid en duurzame landbouw, Universiti Malaysia Kelantan, Campus Jeli, 17600 Jeli, Maleisië.
Faculteit van Agro-Based Industry, Universiti Malaysia Kelantan, Campus Jeli, 17600 Jeli, Maleisië.
Human Genome Center, School of Medical Sciences, Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, 16150 Kelantan, Maleisië.
Auteur en onderzoeker: Visweswara Rao Pasupuleti​.

Het originele wetenschappelijk onderzoek (Engelse)

Faryngitis en hoest:
Faryngitis, algemeen bekend als keelpijn, is een acute infectie veroorzaakt door Streptococcus spp. in de oropharynx en nasopharynx [61]. Naast streptokokken kunnen virussen, niet-streptokokkenbacteriën, schimmels en irriterende stoffen zoals chemische verontreinigende stoffen ook keelpijn veroorzaken. Mānuka-honing is effectief voor de behandeling van keelpijn met zijn ontstekingsremmende, antivirale en schimmelwerende eigenschappen. Honing bedekt de binnenkant van de keel en vernietigt de schadelijke microben terwijl tegelijkertijd de keel wordt verzacht [62, 63].
Een onderzoek heeft aangetoond dat honing superieur is aan andere behandelingen voor hoest veroorzaakt door infecties van de bovenste luchtwegen, waaronder dextromethorfan en difenhydramine [64]. De antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen van honing hielpen bij het minimaliseren van aanhoudende hoest en verbeterde slaap voor zowel kinderen als volwassenen na inname van honing (2,5 ml). Een vergelijkende studie bij kinderen met verschillende natuurlijke producten meldde dat honing het meest gebruikte middel tegen longontsteking bleek te zijn 82,4% [65].

Bronnen: 
61. D.E. Bessen, "Weefseltropismen in groep A Streptococcus: welke virulentiefactoren onderscheiden faryngitis van impetigo-stammen?" Current Opinion in Infectious Diseases, vol. 29, no. 3, blz. 295–303, 2016.
62. R.K. Gupta en S. Stangaciu, "Apitherapie: holistische genezing door honingbijen en bijenproducten in landen met een slechte gezondheidszorg", in Beekeeping for Poverty Alleviation and Livelihood Security, pp. 413-446, Springer, 2014.
63. S. Patel en S. Cichello, "Manuka-honing: een opkomend natuurlijk voedsel met medicinaal gebruik", Natural Products and Bioprospecting , vol. 3, no. 4, blz. 121-128, 2013. 
64. M.N. Shadkam, H. Mozaffari-Khosravi en M.R. Mozayan, "Een vergelijking van het effect van honing, dextromethorfan en difenhydramine op nachtelijke hoest en slaapkwaliteit bij kinderen en hun ouders", The Journal of Alternative and Complementary Medicine, vol. 16, no. 7, blz. 787-793, 2010.
65. K.N. Memon, K. Shaikh, B.S. Pandhiani en G. Usman, “Hoe herkennen en behandelen moeders thuis longontsteking bij hun kinderen? Een studie in vakbondsraad Jhudo, district Mirpurkhas”, Journal of Liaquat University of Medical & Health Sciences, vol. 12, no. 03, p. 208, 2013.

 

Onze service:

* Verzendkosten:
- Nederland € 4,95
- België € 10,95
Zonder (extra) transactie kosten bij betaling

* Gratis verzending:
- vanaf € 50,00 in Nederland
- vanaf € 70,00 naar België

Vragen?

Heb je een vraag of wil je advies, contacteer ons even......
📞: 06-48482478
📧: info@honing-en-zo.com

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2016 - 2023 Honing-en-zo.com | sitemap | rss