Gynaecologische zorg bij candida infectie

< startpagina < terug naar Kennisbank < terug naar Gezondheidsvoordelen < terug Verzorgingsproducten

"Gynaecologische zorg, candida albicans infectie en propolis gebruik".

(1). M. Imhof, M. Lipovac, C. Kurz, J. Barta, H. C. Verhoeven, and J. C. Huber, “Propolis solution for the treatment of chronic vaginitis,” International Journal of Gynaecology and Obstetrics; afdeling Verloskunde en gynaecologie, AKH Wenen, Universiteit van Wenen, Oostenrijk.
(2). I. R. G. Capoci, S. Bonfim-Mendonça Pde, G. S. Arita et al., “Propolis is an efficient fungicide and inhibitor of biofilm production by vaginal Candida albicans,” Evidence-Based Complementary and AlternativeMedicine

Veel voorkomende oorzaken van indicatieve vaginitis zijn bacteriële vaginose en vulvovaginale candidiasis. De uitputting van Lactobacillus spp. in de vagina is een onderscheidend kenmerk van vaginale infecties. De infectie gaat gepaard met een overgroei van vaginale pathogenen zoals gistachtige schimmels en een verhoogde vaginale pH. Diabetespatiënten hebben meer kans op vaginale infecties veroorzaakt door Candida albicans. Een onderzoek naar de toepassing van een 5% waterige propolisoplossing resulteerde in een verbetering van het vaginale welzijn (1). Naast het bieden van antibiotische en antimycotische werking, biedt propolis vroege symptomatische verlichting vanwege zijn anesthetische (pijnstillende) eigenschappen. Propolis kan dus worden gebruikt voor recidiverende vulvovaginale candidiasis en kan een alternatieve optie zijn voor patiënten die geen antibiotica kunnen gebruiken vanwege een gelijktijdige farmacologische behandeling. De effectiviteit van propolis tegen conventioneel antischimmel-nystatine heeft bevredigende resultaten opgeleverd. Propolis-extractoplossing vertoont ook een lage toxiciteit in menselijke cellen en kan een alternatieve behandeling zijn voor chronische vaginitis. Bovendien heeft een propolis extractoplossing schimmelwerende eigenschappen en kan het worden gebruikt als anti-biofilmmateriaal voor een recidiverende vulvovaginale candidiasis om biofilmgroei van Candida albicans en resistentie in anti-schimmelmedicijn tegen te gaan (2).

Onderzoek 1:
Vierenvijftig patiënten met recidiverende vaginale infecties die ten minste één cyclus van antibiotische behandeling ondergaan, kregen de instructie om gedurende zeven dagen een 5% waterige propolisoplossing toe te dienen als vaginale douche. Vaginale uitstrijkjes en specifieke symptomen werden geëvalueerd bij aanvang en 14 dagen na de behandeling. Het welzijn op de lange termijn werd zes maanden na follow-up beoordeeld via een telefonisch interview.
Resultaat:
Bij de follow-up waren de vaginale uitstrijkjes van 41 patiënten (75,9%) verbeterd. Zevenenveertig patiënten (87%) meldden verlichting met betrekking tot ten minste één klacht. Geassocieerde verbetering van uitstrijkje en welzijn werd waargenomen bij 36 vrouwen (66,7%). Na 6 maanden waren 33 patiënten (61,1%) tevreden met hun toestand zonder verdere behandeling te hebben ondergaan.
Conclusie:
Propolis kan een rol spelen als alternatieve behandeling voor chronische vaginale infectie.

Onderzoek 2:
Het beperkte aantal antischimmel medicijnen die beschikbaar zijn voor gecombineerde behandeling en de voortdurende toename van de incidentie van Candida albicans-infecties hebben het zoeken naar nieuwe behandelings- en preventiestrategieën noodzakelijk gemaakt. De huidige studie evalueerde de invloed van een propolis-extractieve oplossing en zijn anti-schimmelactiviteit op de biofilmproductie van de Candida albicans.
Resultaat:
D therapeutische eigenschappen van propolis, zoals antimicrobiële, ontstekingsremmende, immunostimulerende, genezende en antiseptische effecten, zijn reeds al beschreven in de wetenschappelijke literatuur en dus bekend.
Conclusie:
Het blijkt dat een propolis-extractieve oplossing de vorming van de biofilmvorming van micro-organismen remt en vertoont tevens een anti-biofilmactiviteit van de Candida albicans bij een vulvovaginale candidiasis, wat aangeeft dat het een extra gunstig effect kan hebben bij de behandeling van vulvovaginale candidiasis in de toekomst.

Onze service:

* Verzendkosten:
- Nederland € 4,95
- België € 10,95
Zonder (extra) transactie kosten bij betaling

* Gratis verzending:
- vanaf € 50,00 in Nederland
- vanaf € 70,00 naar België

Vragen?

Heb je een vraag of wil je advies, contacteer ons even......
📞: 06-48482478
📧: info@honing-en-zo.com

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2016 - 2023 Honing-en-zo.com | sitemap | rss