De Noordelijke Mederij

< startpagina < terug naar Kennisbank < terug naar Product fabrikanten of Mede, honingwijn

  

Wat ooit begon als een hobby is vanaf 2019 uitgegroeid tot een groot bedrijf. De Noordelijke Mederij werd opgericht in 2019 in het Groningse Westerkwartier alwaar op traditionele wijze mede gebrouwen wordt. Met grote zorg en passie wordt daar de Northern Mead mede gebrouwen met 100% pure, zuivere en rauwe honing, zonder conserveermiddelen en kunstmatige kleur- of smaakstoffen.
De grondstoffen die gebruikt worden voor de Northern Mead mede zijn onderandere honing, water, gist, kruiden en/of fruit.
Ook al is het bedrijf nog jong, de kennis en ervaring hebben ze zeker! Dat blijkt ook wel toen zij in 2019, het jaar van hun oprichting, de Mead Madness Cup (het Wereldkampioenschap mede brouwen, georganiseerd in Europa) gewonnen hebben met hun Apple Pie Rum Barrel Aged-mede.  Om vervolgens in 2020 met hun Stroopwafel Specialty Sweet-mede de Mazer Cup Bronze 2020 (het Wereldkampioenschap mede brouwen, gehouden in Amerika) én nogmaals de Mead Madness Cup 'Grand Champion' 2020 & de Mead Madness Cup 'Gold' 2020 te winnen. 
Dat betekent dat dit jonge bedrijf, opgericht in 2019, in zeer korte tijd opgeklommen is tot de meest bekroonde mede brouwerij in West-Europa!

De Noordelijke Mederij brouwers zorgen door hun hoge productienormen & productie-eisen, evenals de secuur geselecteerde pure ingrediënten, voor een kwalitatief en bijzonder product. Tevens streven zij er naar om in elk seizoen een nieuwe soort mede te brouwen met ingrediënten die aansluiten bij het desbetreffende seizoen in het jaar.
Er wordt door hen de volgende mede soorten gebrouwen:
* Een Metheglin mede: een mede gebrouwen met specerijen en/of kruiden of met fruit & kruiden samen.
* Een Melomel mede: een mede gebrouwen met fruit.
Er bestaat een cyser Melomel die met appel(sap) gemaakt wordt, en
een pyment Melomel mede die gemaakt wordt met een bepaald soort fruit, zoals bessen, druiven of zelfs een steenfruit vrucht.
* Een Specialty mede, bestaande uit:
- een braggot oftewel een mede-bier.
- de ‘historische mede’ die al eeuwenlang op dezelfde wijze wordt gemaakt, zoals in Polen of Ethiopië.
- en de ‘experimentals’, een mede die gebrouwen wordt uit nieuwe ideeën (en dus experimenten zijn).
* De Traditional mede: een mede die uitsluitend gebrouwen wordt van honing. Het unieke aan deze mede is dat ze is gerijpt in een peated rum houtvat. De smaak van deze mede kan verschillen van een droog, semi droog, semi zoet of zoet.
De rijping op hout van een rumvat voegt secundaire en specifieke aroma's en smaken aan de mede toe.

Mede is een drank waarvan de vergistbare suikers uit honing komen in plaats vanuit granen (bij bier), druiven (bij wijn), suikerriet of kristalsuiker.

 

© 2016 - 2022 Honing-en-zo.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel