Voedingswaarde van Koninginnegelei (Royal Jelly)

Koninginnegelei, ook wel Royal Jelly genoemd, is een melkachtig extract dat wordt afgescheiden door de speekselklieren (voedersapklieren) van de jonge honingbijen. Alleen de koningin krijgt haar leven lang Koninginnegelei te eten; de andere honingbijen slechts tot ze volwassen zijn.
Koninginnegelei bevordert de groei en ontwikkeling van een koninginlarve zodanig, dat zij tweemaal zo groot en veel ouder wordt dan een “gewone” honingbij, zij kan 5-7 jaar oud worden ten opzichte van de “gewone” honingbij die in de zomerperiode maar 6-8 weken leeft!

De eigenschappen van Koninginnengelei komen voort uit haar samenstelling die erg rijk is aan voedingsstoffen. Het bevat aminozuren, vitamines zoals vitamine B of PP, mineralen en sporenelementen zoals calcium, fosfor of mangaan. Het bestaat voornamelijk uit water, proteïne, suikers en lipiden. Het werkt antibiotisch, antiviraal, antibacterieel, antifungaal (tegen schimmels werkend), stimuleert het immuunsysteem en de stofwisseling, ondersteunt het centraal zenuwstelsel, werkt geestelijke en lichamelijke ondersteunend en voor behoud van gezonde botten en tanden.

Het wordt ook gebruikt in cosmetische producten omdat het rijk is aan antioxidanten en helpt bij het bestrijden van de vorming van vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor veroudering van de huid.
Uitwendig wordt koninginnengelei ook wel toegevoegd aan haarverzorgingsproducten, zalven en crèmes. 

Het kristallisatie van Koninginnengelei is een natuurlijk proces, het verandert de kwaliteit van het product op geen enkele manier.  Het is een zeer gevoelig product en wordt daarom vaak gevriesdroogd, als drinkampullen of vermengt met honing en pollen aangeboden. 

Ingevroren is Koninginnegelei lang te bewaren.  Na ontdooien van de gelei moet deze in de koelkast bewaard worden (tussen +2°C en +5°C) waarna het nog een half jaar houdbaar is. 

Geadviseerd wordt om 's ochtends op een nuchtere maag een theelepeltje (of mespunt) van de Koninginnegelei onder de tong te laten smelten.  Dan even een half uur daarna niets eten, noch drinken, zodat de Koninginnengelei goed opgenomen wordt in het lichaam.
Mensen die allergisch zijn voor bijenproducten of die aanleg hebben voor astma wordt ontraden om Koninginnegelei te gebruiken.

Koninginnengelei wordt al enkele eeuwen gebruikt, vooral in de Chinese geneeskunde, waar het positieve deugden wordt toegeschreven aan verschillende aandoeningen en om te helpen bij het bestrijden van vermoeidheid, zowel fysiek als mentaal. Net als honing heeft koninginnengelei een meer pittige en minder zoete smaak. Als je een koninginnengelei-kuur wilt doen, kun je deze in verschillende vormen vinden: puur of gevriesdroogd, in capsules of in ampullen.

 

Onze service:

* Verzendkosten:
- Nederland € 4,95
- België & Duitsland € 10,95
Zonder (extra) transactie kosten bij betaling

* Gratis verzending:
- vanaf € 50,00 in Nederland
- vanaf € 70,00 naar België & Duitsland

* Gratis bezorgt vanaf € 15,=
in Sliedrecht en Papendrecht

Vragen?

Heb je een vraag of wil je advies, contacteer ons even......
📞: 06-48482478
📧: info@honing-en-zo.com

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2016 - 2023 Honing-en-zo.com | sitemap | rss