Wat is Propolia voor bedrijf?

< startpagina < terug naar Kennisbank < terug naar Product fabrikanten

              Expert in bijenproducten sinds 1979

In 1979 richtte Marc-Alain Bernard, zelf imker, in Clermont-l’Hérault Zuid-Frankrijk, het SAS Apimab Laboratoires op. Het is inmiddels na al die jaren een familiebedrijf geworden met Simon Bernard als algemeen directeur aan het hoofd.
Hun overtuiging na generaties werken met honingbijen is dat zij 100% overtuigd zijn van de buitengewone weldaden en heelkrachten van de producten uit de bijenteelt.
Na de start met de voedingssupplementen en apitherapie producten, voornamelijk op basis van propolis, is Propolia in 1990 gestart met een cosmeticalijn waarvan minimaal 98% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn,  zonder siliconen, parabenen, phenoxyethanol, triclosan, etc.
Ze zijn er trots op dat minimaal 95% van de ingrediënten in de voedingssupplementen uit de biologische landbouw komen, er geen chemische toevoegingen in zitten en er ook geen conserveringsmiddelen aan toegevoegd zijn.

Het bedrijf beheert zelf het volledige productieproces zodat zij de controle over de gebruikte grondstoffen in de producten kunnen uitvoeren door middel van onderzoek en ontwikkeling, ook hebben ze het verpakking- en logistieke proces in eigen hand.
De biologische grondstoffen kopen ze bij Franse landbouwers in waardoor het transport proces kort blijft.

Voordat de producten op de markt worden gebracht, worden ze getest in hun eigen laboratorium, tal van kwaliteitscontroles worden uitgevoerd op elk afgewerkt product.
In overeenstemming met de Europese verordening betreffende cosmetische producten worden hun producten niet op dieren getest.
Samen met professionals uit de dierenwereld hebben ze enkele verzorgingsproducten geproduceerd voor de huisdieren op basis van bijen-grondstoffen zoals propolis, honing en bijenwas.

Ze voldoen aan zowel de Europese als de Franse regelgeving voor hun cosmeticaproducten, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen: Ecocert, Agence Bio en Cosmebio.

Aldus de directeur: "We garanderen dat onze producten propolis bevatten die gecertificeerd is om de beste kwaliteit. Deze certificering verzekert u ervan dat onze propolis is geselecteerd vanwege zijn diversiteit aan actieve ingrediënten. Daarom gebruiken we propolis van betrouwbare bijenteeltpartners, welke gezuiverd en verwerkt wordt met behulp van unieke technieken en processen in ons eigen laboratorium. Het gebruik van de Propolia-producten biedt u de zekerheid van hoogwaardige producten gemaakt in Frankrijk, waarvan de belangrijkste grondstof, propolis bevat". 

© 2016 - 2022 Honing-en-zo.com | sitemap | rss